Θρεπτική αξία των εσπεριδοειδών
1 Πορτοκάλι 131 γραμμάρια 61.57 θερμίδες |
||||
Θρεπτικά συστατικά | Σύνολο | Καθημερινή απάιτησηDV(%) | Θρεπτική πυκνότητα | Βαθμός ωφελιμότητας |
Βιταμίνη C | 69.69 mg | 116.2 | 34.0 | Εξαιρετικός |
Διαιτητικές ίνες | 3.13 g | 12.5 | 3.7 | Πολύ καλό |
Φολαίητ
(folate) |
39.69 mcg | 9.9 | 2.9 | Καλό |
Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη) | 0.11 mg | 7.3 | 2.1 | Καλό |
Κάλιο | 237.11 mg | 6.8 | 2.0 | Καλό |
Βιταμίνη A | 268.55 IU | 5.4 | 1.6 | Καλό |
Ασβέστιο (Ca) | 52.40 mg | 5.2 | 1.5 | Καλό |
Τα εσπεριδοειδή και η θρεπτική τους αξία |